woensdag 10 oktober 2012

Nitrox Basis Specialty

Vrijdag 19 oktober aanstaande staat de Nitrox Basis Specialty op het programma.

 In de basisnitroxopleiding leer je duiken met nitroxmengsels EAN32 en EAN36. Duiken met een verhoogd zuurstofpercentage en daardoor een verlaagd stikstofpercentage geeft je de mogelijkheid om langer onder water te blijven. Ook kun je ervoor kiezen om dezelfde nultijden aan te houden van je luchttabel; je neemt dan minder stikstof in je lichaam op ten opzichte van duiken met normale perslucht. Op die manier gebruik je nitrox om veiliger te duiken. Deze Specialty kan je al doen als je in het bezit bent van je 1 ster opleiding. De opleiding bestaat uit 1 Theorie avond en twee duiken waarin je laat zien dat je op de juiste manier met Nitrox apparatuur kunt omgaan en duiken. 

De kosten voor de opleiding bedragen € 37,50 voor het boek en je moet zorgen dat je uitrusting O2 schoon is. Verder is het belangrijk dat je de inhoud van je fles kunt analyseren door middel van O2 analyser. Dit lesboek is inclusief Nitrox duiktabel. 






Als je eenmaal de cursus hebt gevolgd wil je natuurlijk ook de fles met Nitrox bij de vereniging vullen met EAN32.  Dit kan!! Je neemt dan een  abonnement af bij de vereniging voor Nitrox tegen een additioneel bedrag van € 5,- per maand en je kunt onbeperkt Nitrox 32 vullen.(De maandelijkse Nitrox bijdrage is onder voorbehoud van goedkeuring tijdens de alg ledenvergadering).

Mocht je interesse in de opleiding stuur dan even een bevestiging naar: edwinvandervegt@gmail.com.  

Groet Robert van Stuijvenberg en Edwin van der Vegt

Geen opmerkingen: